23 серпня – День Державного Прапора України

23 серпня – День Державного Прапора України

Це свято «виросло» до державного з міського. Більше 10 років важливу дату відзначала лише столиця України — Київ. Адже саме тут 24 липня 1990 року, ще до проголошення незалежності, в перший раз злетів увись жовто-блакитний прапор, який згодом став символом суверенної української держави. Саме в липні столиця і відзначала день українського прапора.

У 2004 році президент Леонід Кучма надав святу державного значення, і з того ж року він відзначається на державному рівні. Дату проведення урочистостей, правда, перенесли. День Державного Прапора стали відзначати 23 серпня, в день, що передує Дню Незалежності. Офіційні заходи, що супроводжують свято, зводяться до урочистого підняття прапора в Києві та місті з особливим статусом — Севастополі.

На всіх державних установах вивішуються жовто-блакитні стяги, багато українці прикрашають ними свої будинки і балкони, пов'язують стрічки на одяг, одягаються в національні кольори. Ця дата в останні роки стала значно популярнішою, ніж раніше, і придбала статус національного свята.

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.