НЕЗВИЧАЙНИЙ ЯРМАРОК

НЕЗВИЧАЙНИЙ ЯРМАРОК

В п’ятницю, 16 листопада, в ЗЗСО №17 відбувся традиційний захід – «Осінній ярмарок».

Всі присутні мали змогу поринути в далеку епоху і зазирнути на ярмарок, що відбувався кожної осені в українських містечках і великих селах.

Гей, на ярмарок хутчіше,

І не пішки, а бігом!

Тож збирайтесь веселіше

Всі на ярмарок гуртом! – так запрошували всіх незмінні учасники ярмарку – скоморохи.

«Ярмарок наш сьогодні буде незвичайним», - такими словами розпочали захід ведучі. З чим це пов’язано? А з тим, що влітку здобувачі знань нашої школи відпочивали в літньому оздоровчому таборі «Верховина» в Карпатах і привезли безліч вражень про цей надзвичайно чудовий край.

Вони подолали вершини гір Говерла, Безвидня і Пушкар, побували в багатьох музеях селища Верховина, де вони і проживали, відвідали музей «Писанка», що знаходиться в Коломиї.

А ще, що запам’яталося і сподобалося всім відпочиваючим, хто побував в Карпатах, так це національна кухня: різні страви і, звичайно, випічка. Тож ярмарок був насичений карпатськими стравами, які не тільки можна було скуштувати, купити, а ще й дізнатися з мальовничо оформлених рецептів продавчинь, як їх приготувати.

І чого тут тільки не було?! Голубці, кіфлики, налисники на молоці, карпатські кекси, булки з маком, а також найпопулярніша карпатська страва – банош, який смачно приготували та файно подавали дівчатка 11 класу.

На ярмарку не тільки продавали й купували, а ще й розважали гостей карпатськими мелодійними піснями та запальними танцями.

Комісія з представників учнівського самоврядування підвела підсумки. Тож найестетичніше оформили торгове місце продавці 11 класу,

найрізноманітніший асортимент товарів був представлений продавчинями 5-А класу, найбільшим попитом користувалися товари, які з натхненням приготували господарочки 7-Б класу, а ось найсмачнішим продуктом за карпатським рецептом виявився… звичайно, банош продавчинь 11 класу!

Ярмарок вийшов багатий і смачний. Є впевненість, що він зацікавив всіх не тільки національною кухнею, а й пробудив бажання побувати в Карпатах, бо цьому сприяла презентація та ще й нагорода (карта пам’яті на 8 Гб) за перемогу в on-line конкурсі на кращу фотографію з літнього відпочинку в оздоровчому таборі «Верховина» за підтримкою громадської організації «Ініціатива Е+», яку отримав учень 9-Б класу Боляк Марко.

Тертична Л.В., учитель зарубіжної літератури

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.