Повернутися до звичайного режиму

Революція на граніті

1 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко видав Указ «Про відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті». «Революція на граніті», що була повністю організована силами студентства, не мала на той час аналогів у всій Європі, адже «оксамитові революції» у Східній Європі у 1989 році проводили зріліші політики.
Прямим наслідком протестів була відставка голови Ради Міністрів УРСР Віталія Масола та виконання низки вимог мітингувальників. Ці акції та голодування відіграли важливу роль у становленні незалежності України.

Протести тривали з 2 по 17 жовтня 1990 року в Україні. Стрижнем протестних подій було студентське голодування на площі Жовтневої революції у Києві (нинішньому Майдані Незалежності). Протести завершилися підписанням постанови Верховної Ради УРСР, яка гарантувала виконання вимог учасників протесту.

З метою вшанування патріотизму і мужності молоді у відстоюванні своєї громадянської позиції у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 17 Дзержинської міської ради проведено інформаційний виступ агітбригади "Молодь у боротьбі за відновлення української державності", присвячені 25-й річниці Студентської революції на граніті.

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.